OVO JE SRAMOTA! DURAKOVIĆ O AFERI DODJELE SREDSTAVA UDRUŽENJIMA U KANTONU SARAJEVO.

Trenutno pregledavate OVO JE SRAMOTA! DURAKOVIĆ O AFERI DODJELE SREDSTAVA UDRUŽENJIMA U KANTONU SARAJEVO.
  • Autor objave:

Najmanje 200 hiljada maraka iz Budžeta Kantona Sarajevo dodijeljeno je udruženjima građana koja su osnovali kadrovi Naroda i Pravde.

Oko 140 hiljada KM budžetskog novca dodijeljeno je udruženju u Srebrenici koje su osnovali čelni ljudi općinskog odbora NiP-a u Srebrenici, dok je 70 hiljada dodijeljeno udruženju čiji je osnivač NiP-ov federalni ministar za rad i socijalnu politiku Adnan Delić. U emisiji ‘Istraga sedmice’ predočeni su svi detalji i dokazi.

Prvi čovjek koji je upozoravao na ovakve stvari bio je potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković. Upravo je on i bio gost emisije ‘Istraga sedmice’, te govorio o ovoj aferi.

Na početku je istako da kao neko ko je na najvišoj poziciji koju biraju Bošnjaci povratnici ima obavezu da reguje.

-Nisam pratio te javne pozive, uključio sam se kada je premijer Uk objavio jednu sličnu odluku. Kada sam pogledao tu odluku ja sam bio šokiran jer poznajem neke pojedince i udruženja. Pokušao sam da ne idemo javno nego privatno da mu napišem ‘Uvaženi premijeru da li možemo ostvariti kontakt, da ne bi došlo do ovoga’, ali svi bolje od nas znaju šta nama treba – rekao je Duraković.

Duraković kaže kako nažalost nije dobio odgovor od premijera.

  • 15 dana on nije odgovorao, ja sam mu onda još jednu poruku poslao, što je njega izrevoltiralo i onda je reagovao pozivajući mene da koristim pravnu mogućnost. Odluka da li je otišla ne znam, ali znam i da se na toj listi nalaze predsjednici i predstavnici Naše stranke. Međutim, neki dan sam imao priliku da razgovaram sa Munirom Subašić koja je pozvana i kojoj se predstavilo da je Ćamil Duraković protiv dodjele bilo kakvih sredstava udruženjima u Sarajevu – rekao je Duraković.

Kazao je kako nije transparetna ni odluka premijera ni oduka predsjedavajućeg Skupštine.

  • Ovo je sramota. Na ovome neće stati. Svi smo mi pred zakonom jednaki zato treba preispitati i one odluke koje su realizirane. Ne može se desiti da jedno udruženje dvije godine za redom dobije sredstava, a neka udruženja koja se prijave ne budu ni razmatrana. Sve se može utvrditi ukoliko budemo odgovorni – rekao je Duraković.

VIDEO: