SAZNAJEMO: Vrhovni sud F BiH naredio Kantonalnom sudu u Sarajevu, da hitno ponovno razmotre protuzakonitu smjenu UO i NO KCUS-a!

Trenutno pregledavate SAZNAJEMO: Vrhovni sud F BiH naredio Kantonalnom sudu u Sarajevu, da hitno ponovno razmotre protuzakonitu smjenu UO i NO KCUS-a!
  • Autor objave:

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine ponovno je donio Rješenje i naredio je Kantonalnom sudu u Sarajevu, da po hitnom postupku razmotre protuzakonitu smjenu Upravnog i Nadzornog odbora KCUS-a, na čelu sa tadašnjom dugogodišnjom generalnom direktoricom KCUS-a, prof. dr. sci. med. Sebijom Izetbegović, koja je obnašla funkciju Generalne direktorice u dva mandata – 8 godina, a čiju nezakonitu smjenu istražuju i Tužilaštvo i policija.

Podsjećamo, Vlada FBiH je 4. oktobra 2023. godine na prijedlog premijera FBIH Nermina Nikšića smijenila članove Upravnog i Nadzornog odbora KCUS-a, čime je, faktički, bio otvoren put za smjenu tadašnje direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Podsjetimo, nakon smjene NO i UO KCUS-a, ovi novi iz tzv. privremenog UO i NO su smijenili tadašnju direktoricu prof. dr. Sebiju Izetbegović. 

VEZANI TEKSTOVI: