PREDSJEDNIK SDA BAKIR IZETBEGOVIฤ†: “๐Š๐Ž๐๐€๐Š๐Ž๐•๐ˆฤ† ๐‰๐„ ๐๐€๐‡๐€๐“๐€, ๐๐„๐Š๐Ž๐Œ๐๐„๐“๐„๐๐“๐๐€ ๐๐„๐™๐๐€๐‹๐ˆ๐‚๐€ ๐’๐Š๐‹๐Ž๐๐€ ๐ˆ๐™๐ƒ๐€๐‰๐€๐Œ๐€”!

Trenutno pregledavate PREDSJEDNIK SDA BAKIR IZETBEGOVIฤ†: “๐Š๐Ž๐๐€๐Š๐Ž๐•๐ˆฤ† ๐‰๐„ ๐๐€๐‡๐€๐“๐€, ๐๐„๐Š๐Ž๐Œ๐๐„๐“๐„๐๐“๐๐€ ๐๐„๐™๐๐€๐‹๐ˆ๐‚๐€ ๐’๐Š๐‹๐Ž๐๐€ ๐ˆ๐™๐ƒ๐€๐‰๐€๐Œ๐€”!
  • Autor objave:

Bahati Elemedin Konakoviฤ‡, koji glumeฤ‡i viลกak samopouzdanja prikriva manjak karaktera i znanja, me poziva da โ€žpred kamerama s njim proฤ‘em paragraf po paragrafโ€œ Nacrta Reformske agende koju bi Bosna i Hercegovina trebala da uputi Evropskoj komisiji.

Pri tome koristi uobiฤajeni arsenal neistina, spinova i uvreda na raฤun SDA, mene, ali i drugih predstavnika probosanske opozicije. Nanovo pokazuje da je uvijek spreman za napad na probosansku strukturu, a na snishodljiv i podaniฤki odnos prema SNSD-u i HDZ-u. Napada na SDA i politiฤare patriote kada god popusti Dodiku i ฤŒoviฤ‡u, ili kada njegovo neznanje bjelodano ugrozi interese drลพave. Svaฤ‘om odvlaฤi paลพnju od permanentnih izdaja, manjih ili veฤ‡ih, na kojima gradi politiฤku karijeru.

I sada, kada su on i ostale sluge sprega SNSD-HDZ ponovo popustile i povukle se pred zahtjevima iz entiteta RS, opet mu je kriva opozicija. Veฤ‡ mnogo puta viฤ‘eno. Na taj naฤin bjeลพi od odgovornosti, jer bi inaฤe morao graฤ‘anima objasniti od kojih je to zahtjeva Dodik odustao u odnosu na verziju dokumenta kojeg je entitet RS ranije odbio, pa mu je sada prihvatljiv. Odgovor je – nijednog.

Naprotiv, Dodik je dobio doslovno sve na ฤemu je ultimativno insistirao. I sve to mu je isporuฤila Trojka, a radi se o par stotina izmjena teksta. Spremni su drลพavu unazaditi kako bi imali materijal za vlastite PR kampanje.

SDA ima timove struฤnih ljudi koji prate sve procese u drลพavi, pa tako i izradu teksta Nacrta Reformske agende. I ne postoji cijena za koju su spremni da ispunjavaju bilo ฤije ultimatume koji su u suprotnositi sa interesima drลพave.

Konakoviฤ‡ je pokazao da jeste spreman na to, ฤime oฤito plaฤ‡a dug partnerima iz vlasti, koji su ga โ€“ kako to sam Dodik svjedoฤi – “unijeli u ministarsku fotelju”.

Pokuลกaji da โ€žraspravama pred kameramaโ€œ bitna drลพavna i politiฤka pitanja svede na personalni nivo i odnose, samo dodatno potcrtavaju njegovu nedoraslost funkciji na kojoj se nalazi.

Uostalom, o ozbiljnim politiฤkim pitanjima, koja obuhvataju ustavno-pravna rjeลกenja, moลพe se raspravljati sa struฤnim, obrazovanim i ozbiljnim ljudima, a nikako sa osobom koja ima sumnjivo steฤenu diplomu DIF-a, a pri tome se pretvara da zna โ€žsve o svemuโ€œ.

Konakoviฤ‡ ฤ‡e “paragraf po paragrafโ€œ, prije ili kasnije, morati pojasniti javnosti i nadleลพnim organima nedoumice o njegovom ลกkolovanju, o procesu sumnjivog sticanja diploma, o propalim firmama i neplaฤ‡enim dugovima nakon bankrota, o pogodovanju biznismenima u vremenu kada je bio premijer Vlade KS, a posebno o njegovoj ulozi u SKY aplikaciji i njegovim vezama sa narko-kartelom, te o motivima za predaju i prodaju interesa drลพave Dodiku i ฤŒoviฤ‡u.