Prof. dr. Sebija Izetbegović direktno u glavu: Tužna press konferencija u KCUS i još tužniji “nametnuti” menadžment. Za šest mjeseci uspjeli su napraviti listu čekanja na radiologiji od 8.979 bolesnika.

Trenutno pregledavate Prof. dr. Sebija Izetbegović direktno u glavu: Tužna press konferencija u KCUS i još tužniji “nametnuti” menadžment. Za šest mjeseci uspjeli su napraviti listu čekanja na radiologiji od 8.979 bolesnika.
  • Autor objave:

Bivša dugogodišnja generalna direktorica Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), i aktualna zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, prof. dr. sci. med. Sebija Izetbegović, oglasila se na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, povodom skandaloznog saznanja, da od šest mjeseci od njezinog odlaska sa čela KCUS-a, se lista čekanja pacijenata na Klinici za radiologiju popela na nevjerovatnih 8.979 bolesnika.

Njezin Facebook post prenosimo u cijelosti:

Tužna press konferencija u KCUS i još tužniji “nametnuti” menadžment.

Ništa bolje nisam ni očekivala iako sam nepopravljivi optimista.

Šampioni su neznanja i nesposobnosti.

Za šest mjeseci uspjeli su napraviti listu čekanja na radiologiji od 8.979 bolesnika.

Na prošloj press konferenciji se pohvališe da urade 17% više usluga na radiologiji???

Ili ne znaju šta pričaju, ili ne znaju da računaju, ili ne rade dovoljno a, biće da je sve to.

Računam evo ja i, u svim mogućim formulama i kombinacijama, ne znam kako su to uspjeli. To baš moraš biti pravi neradnik.
Čekaju dugo pacijenti i na ostalim klinikama KCUS , ne samo na radiologiji, svaki dan mi šalju pisma i poruke o tome.

Mi smo ostavili sve mnogo bolje nego što smo zatekli, tako da su ovi “nametnuti” imali odličnu polaznu poziciju i nije baš jasno zašto ovako ogromne liste čekanja.

Usprkos famoznom višegodišnjem “moratoriju na zapošljavanje” kojim su nam onemogućili da upošljavamo neophodni kadar (koji nam je nametnula Vlada KS ), radili smo puno da sustignemo sve.

Nikad nismo imali ovako zastrašujuće liste čekanja, dapače.

Ostavili smo višemilionski iznos KM na računu za nastavak radova CMB, nove aparate (najnoviji 3 Tesla MRI), lijekove i materijalna sredstva, obnovljene prostore.

Nažalost, nisu samo liste čekanja problem, sada ne nedostaju samo citostatici (FZZO i R), nego i dosta lijekova i materijalnih sredstava koje treba KCUS da nabavi, aparati se moraju uredno i redovno servisirati i popravljati da bi funkcionirali.

8.979 čeka uslugu na samo jednoj klinici!

Žao mi je bolesnika, mnogi od njih nemaju vremena čekati a usluga im je neophodna.

Pretpostavljam da slijedi upućivanje bolesnika u privatne ustanove gdje ih očekuju ti isti doktori koji nemaju vremena da im pruže uslugu u KCUS, po starom običaju?